In urmă cu ceva timp citeam pe saitul PatientsLikeMe rapoartele despre RCH4 un nou tratament pentru scleroza laterală amiotrofică. Cu un efect major si o aderență ridicată, medicamentul pare a fi unul dintre cele mai bune de pană acum.

Cine e compania producătoare sau despre cum, mai nou, descoperirile stiințifice se anunță pe internet.

Ce declară grupul oamenilor de știință:

Suntem un grup informal de oameni de știință cu o experiență de viață în domeniul osmosisului membranar și al cercetării imunității. Un om de stiinta din grupul nostru a descoperit o proteina produsa de SLA (alias MND).

Fără interes din partea industriei farmaceutice sau a comunității de cercetare SLA și după ce am epuizat toate căile de a primi un ajutor financiar potențial din sursele de finanțare SLA și nu numai, a apărut întrebarea cu privire la ceea ce aveam de gând să facem. Au existat doar două opțiuni disponibile care au ridicat o problemă morală:

1. Trebuie să abandonăm descoperirea să continuăm cu viața noastră și să facem lucrurile pe care majoritatea oamenilor le fac la pensionare.
sau

2. Având în vedere natura catastrofică a acestei afecțiuni, lipsa oricărui tratament eficient și faptul că suntem foarte siguri că medicamentul ar trebui să funcționeze mai bine decât orice văzut vreodată înainte, decizia trebuia să fie o concluzie prealabilă: trebuie să plătim pentru și să oferim medicamentul, noi înșine.

Ce medicamete sunt disponibile momentan

După mai bine de 20 de ani de la apariția primului medicament folosit in tratarea Sclerozei laterale amiotrofice (Radicut), agentia FDA din America a aprobat un nou medicament. Edaravone (Radicava) e un compus administrat intravenos care reduce stresul oxidativ intercelular. Aici citi mai multe informatii despre Edavarone.

In concluzie, RCH4 un nou tratament pentru scleroza laterală amiotrofică,

ramane doar o poveste frumoasă, atat timp cat acest grup nu obține aprobările necesare pentru a putea testa medicamentul in condiții clinice si pentru a-l pune la dispoziția tuturor persoanelor care au nevoie de el.

Informații „oficiale” despre RCH4 puteti citi direct pe saitul de prezentare al grupului.